صنعت فرش در ایران از صنایعی به شمار میرود که هر سال دستخوش تغییرات جدیدی شده است. این تغییرات کمک کردهاند تا ایرادات قبلی رفع شوند و محصول جدید با کیفیت قابل قبولتری به بازار راه پیدا کند.
به کارگیری فناوری روز دنیا در خطوط تولید فرش، باعث شده است تا محصولات جدید با ویژگیهای خاص در اختیار مشتریان قرار گیرند. یکی از فرشهای موجود در بازار که بسیار مورد استقبال مشتریان قرار گرفته است، فرش ضد حساسیت نامیده میشود.
اگر خود یا خانواده به پرزهای فرش حساسیت دارید و تصمیم گرفتهاید تا فرش ضد آلرژی خریداری کنید، بد نیست در ادامه با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتر این فرشها را بشناسید.
فرشها چطور حساسیت ایجاد میکنند؟
پرز، آلودگیها و گردوغباری که از فرش بلند میشود، به سه طریق زیر میتوانند حساسیت ایجاد کنند:
- از طریق سیستم تنفسی وارد بدن شوند.
- با پوست تماس پیدا کنند.
- از طریق دهان یا با قرار گرفتن روی غذا، به داخل سیستم گوارشی بدن راه پیدا کنند.
حساسیت در اکثر موارد نشانههایی مانند آبریزش بینی، خارش پوست، قرمز شدن چشم، گرفتگی صدا، عطسه و سوزش چشم دارد.
اما آیا میدانید راه حل این موضوع چیست، بدون این که فرش را از دکوراسیون داخلی خانه خود حذف کنید؟ قبل از پاسخ آن بهتر است انواع حساسیت خود به فرش را تشخیص دهید که در زیر توضیح دادیم.
معرفی انواع حساسیت نسبت به فرش
حساسیت به فرش بنا به دلایل مختلفی رخ میدهد. انواع واکنشهای آلرژیک نسبت به فرش در دستههای زیر قرار میگیرند:
آلرژی به پرز فرش
پرز فرش اصلیترین عامل واکنشهای آلرژیک محسوب میشود و تنها راه حل آن خرید فرشهایی است که پرزدهی چندان زیادی ندارند.
حساسیت به گردوغبار
گردوغبار در فرش محبوس میشود و بیرون آمدن آن بعد از پاخوردن فرش منجر به واکنشهای آلرژیک خواهد شد. بنابراین بهتر است فرشها را جاروبرقی بکشید، بشویید و مرتبا آنها را عاری از گردوغبار کنید.
حساسیت به پد زیر فرش
پدهای زیر فرشهای دستباف یا ماشینی که برای جلوگیری از لیز خوردن روی کف سرامیکی، پارکت و یا هر کفپوش دیگری استفاده میشوند، اغلب جنسی از لاتکس دارند. اما گاهی افراد نسبت به لاتکس و مشتقات پلاستیک حساسیت نشان میدهند.
آلرژی به الیاف
زمانی که در تولید فرش از الیاف نامرغوبی استفاده شده باشد، کیفیت آن کاهش چشمگیری خواهد داشت. معمولا جنس الیاف را با لمس یا بوییدن میتوان تشخیص داد.
فرشهایی که از بوی تند نفت از آنها حس میشود، کیفیت قابل قبولی ندارند و به احتمال زیاد میتوانند منجر به ایجاد حساسیت و آلرژی شوند. خرید فرش ضد حساسیت، راه حل این مشکل خواهد بود. پس اجازه دهید آن را معرفی کنیم.
فرش ضد حساسیت چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
بدون تردید فرشها عضو جدانشدنی هر خانه ایرانی بهشمار میروند و در دو نوع الیاف طبیعی و الیاف مصنوعی قابل خریداری هستند.
در رابطه با فرشهای الیاف طبیعی باید بگوییم که کمتر حساسیت ایجاد میکنند. مگر این که از پرزهای بلندی برخوردار باشند و فاصله زیادی بین تمیز کردن آنها بیاندازید.
برای برطرف کردن حساسیت نسبت به این فرشها کافی است آن را چند روزی در فضای باز آویزان کنید تا حشرات و عوامل آلرژیزای آنها از بین بروند.
اما گاهی این حساسیت به خاطر الیاف فرش است. معمولا فرشهایی مصنوعی که الیاف چندان مرغوبی ندارند، حاوی گازهای مضر و پرزهایی هستند که منجر به بروز حساسیت میشوند و راهی جز تعویض آنها نیست.
از آنجایی که قیمت فرشهای الیاف طبیعی با مصنوعی تفاوت فاحشی دارند و همه قادر به خرید آنها نیستند، کافی است به سراغ فرشهای آکریلیک بروید.
خوشبختانه کارخانههای معتبر تولید فرش با استفاده از الیافی نظیر آکریلیک، توانستهاند تا حدی جلوی بروز آلرژی در افراد را بگیرند و این فرشها را با عنوان فرش ضد حساسیت روانه بازار فروش کنند.
فرش ضد آلرژی از چه ویژگی برخوردار است؟
میزان پرزدهی فرش رابطه مستقیمی با بروز حساسیت و آلرژی در افراد دارد. بنابراین ویژگی منحصر بهفرد یک فرش ضد حساسیت، پرز ندادن آن است.
همانطور که گفتیم، فرشهای آکریلیک در حال حاضر جدیدترین نوع موجود در بازار هستند که اگر تحت فرآیند هیت ست قرار گرفته باشند، هیچ نوع حساسیتی به وجود نخواهند آورد. چراکه طی این فرآیند، عمده پرزهای فرش گرفته میشود.
نکات مهم در کنترل حساسیت نسبت به فرش
برای اینکه قادر به کنترل حساسیت نسبت به فرش باشید، کافی است یک سری نکات مهم را که در زیر به آنها اشاره کردهایم، رعایت کنید:
- در منزل خود از امکانات تهویه خوب و مناسب استفاده کنید تا جلوی پراکندگی گردوغبار، گرده، پرز و مشکلات مشابه دیگر را بگیرید.
- فرشهای روشن را به تیره ترجیح دهید. تحقیقات ثابت کردهاند که فرشهای رنگ روشن نسبت به تیره، میزان پرزدهی کمتری دارند و بنابراین واکنشهای آلرژیک کمتری بهوجود میآورند.
- از خرید فرشهای پرزبلند یا به اصطلاح شگی جدا خودداری کنید. هر چقدر فرش پرزهای بلندتری داشته باشد، بستر مناسبتری را برای لانهگزینی حشرات، محبوس شدن گردوغبار و سایر موارد فراهم خواهد کرد.
- بعد از خرید فرش و قبل از بردن آن به محل مورد نظر، چند روزی آن را در فضایی باز آویزان کنید تا عوامل حساسیتزا تا حدی خارج شوند.
- در صورتی که دنبال خرید فرش دستباف هستید، فرشهایی با الیاف طبیعی پنبهای، کنفی، جوتی و مواردی از این قبیل را جایگزین فرشهایی با الیاف طبیعی پشمی کنید. چراکه الیاف با منشا گیاهی نسبت به الیاف با منشا حیوانی، حساسیت کمتری ایجاد میکنند.
- در تمیز کردن، جارو کشیدن، استفاده از شویندههای مخصوص فرش و کیسه کشیدن آن هر چند وقت یکبار غافل نشوید.
چون این کار بهصورت مرتب باعث میشود گردوغبار، پرز، گرده و هر آن چیزی که باعث ایجاد آلرژی میشود، از فرش بیرون آید. البته باید بدانید برای تمیزکاری از وسایلی استفاده کنید که آسیبی به الیاف فرش وارد نکند. میتوانید شستشو را به شرکتهای متخصص در این زمینه بسپارید.
از کجا فرش ضد حساسیت بخریم؟
خوشبختانه در حال حاضر ایران یکی از موفقترین کشورها در زمینه تولید انواع فرشها با الیاف طبیعی و مصنوعی است. بهطوری که توانسته است بخش قابل توجهی از بازار کشورهای خارجی را از آن خود کند.
اگر شما یا خانواده نسبت به پرز، پد زیر فرش، الیاف یا هر چیز دیگری حساسیت دارید، تنها کافی است به مراکز فروش این تولیدیها در اقصی نقاط کشور مراجعه کنید. این روزها به واسطه دسترسی آسان به اینترنت، امکان خرید غیرحضوری و آنلاین فرش ضد آلرژی فراهم شده است.
البته سعی کنید در انتخاب مرکز خرید غیرحضوری وسواس به خرج دهید و برندی را انتخاب کنید که از اعتبار بالایی برخوردار است.